Advies nodig?
(0523) 680 569

Scootmobiel rijden in de natuur is gezond!

Niet alleen wandelen en fietsen in de buitenlucht hebben een positief effect op uw welzijn. Ook scootmobiel rijden is gezond. Slechts 20 minuten per dag in de buitenlucht doorbrengen is al voldoende om uw lichamelijke en geestelijke gezondheid een boost te geven.

In de natuur scootmobiel rijden is gezond:

Ook wanneer u minder mobiel bent en afhankelijk bent van een scootmobiel biedt tijd in de natuur doorbrengen u diverse gezondheidsvoordelen. Hieronder vind u een overzicht, waarom dagelijks scootmobiel rijden en buiten zijn zo goed voor u is:

1. Positief gevoel

Brengt u tijd door in de natuur? Het vermindert sombere gevoelens, boosheid en vermoeidheid. Bovendien stemt in de natuur zijn u positiever en zorgt voor meer energie. Verder laat onderzoek zien dat niet alleen natuurbeelden, maar ook natuurgeluiden positief werken. Zeker wanneer u gestrest bent. En het mooie is dat de grootste verbetering van het positieve gevoel optreedt tijdens de eerste 5 minuten van een bezoek aan de natuur.

2. Vermindert stress

Maakt u een rit met uw scootmobiel in de natuur? Dan komt u lichamelijk en geestelijk tot rust. Want, fluitende vogels, ruisende boombladeren en ook de geur van planten en bloemen die helpen de ervaren spanningen te verminderen. Omdat wat u hoort, ziet en ruikt ontspannend en rustgevend werkt. Zo dalen al binnen enkele minuten de hartslag, spierspanning en bloeddruk in een natuurlijke omgeving.

3. Kans op depressies neemt af

Ook blijkt uit studies dat regelmatig tijd in de natuur doorbrengen uw kans op depressies afneemt. Want, in het groen zijn versterkt positieve gevoelens en helpt spanningen verminderen. Wie een keer per week een bos of park bezoekt heeft al de helft minder kans op ernstige psychische problemen dan degenen die nooit in het groen verblijven. Dus, aarzel niet en ga geregeld even een ritje in de natuur maken met uw scootmobiel.

4. Vitamine D

Voldoende vitamine D binnen krijgen uit voeding is lastig. Zeker wanneer u ouder wordt. Daarom is het goed om ook geregeld in de buitenlucht te zijn. Want, zo helpt u het lichaam wat extra vitamine D aan te maken. Immers, vitamine D is een essentiële vitamine. Niet alleen bevordert het sterke botten, maar boost ook uw immuunsysteem zodat u minder vatbaar bent voor ziektes. Bent u minder mobiel? Dan helpt een ritje met uw scootmobiel uiteraard daarbij. Zo’n10-15 minuten in de zon verblijven per dag is genoeg. Pak de zonnebrandcrème en smeer u in!

5. Zorgt voor een betere nachtrust

Brengt u dagelijks tijd in de buitenlucht en/of de natuur door? Dan heeft dat een positief effect op uw nachtrust. Want, doordat u buiten bent krijgt u meer frisse lucht en ziet u ook meer daglicht. Hierdoor maakt uw lichaam later op de dag meer slaaphormoon melatonine aan. Daardoor wordt u slaperig en heeft u een betere nachtrust heeft. Bovendien zorgt inspanning in de buitenlucht voor een moe gevoel, wat ook helpt om beter in slaap te vallen.

6. Scootmobiel rijden is gezond: toename levenskwaliteit

Bezit u een scootmobiel? Dan kunt u weer zorgeloos zelfstandig eropuit. Gaan waar u wilt en ook wanneer. Van vrienden en familie bezoeken en boodschappen doen tot ritjes maken in het groen. Heerlijk toch? En dat voelt ontzettend goed en fijn. U heeft weer de regie over uw leven en de vrijheid om overal van te genieten en dat komt uw algehele levenskwaliteit ten goede.

Kortom, vraagt u zich af of u vandaag even naar buiten moet gaan? Zeker doen! Diverse onderzoeken laten zien dat een bezoek aan de natuur gezond is en bijdraagt aan uw welzijn. Ga lekker naar buiten een stukje met uw scootmobiel rijden. Alleen, samen met uw partner, (klein)kinderen en geniet ervan!