Advies nodig?
(0523) 680 569

Is uw scootmobiel klaar voor de lente?

De temperatuur gaat weer omhoog en de zon schijnt vaker. Misschien heeft uw scootmobiel de winter binnen doorgebracht. Maar, nu het bijna lente is, wilt u graag weer met uw scootmobiel eropuit trekken. Naar het bos, een tocht langs de weilanden, een rit door de stad of gewoon even vrienden en familie bezoeken. Daarom hebben wij een aantal eenvoudige tips verzameld zodat u goed voorbereid met uw scootmobiel de weg op rijdt.

1. Doet de accu het nog?

Heeft u tijdens de winterperiode,ondanks dat u geen scootmobiel reed, de accu’s regelmatig opgeladen? Zo niet? Laat de accu’s dan even controleren voordat u deze oplaadt.

2. Is de verlichting in orde?

Loop ook even de elektronica na. Doet de verlichting het nog? Werkt zowel het voor- als achterlicht goed? En de richtingaanwijzers? Goede verlichting vergroot een veilige verkeersdeelname.

3. Zijn de banden op spanning?

Controleer eveneens even de banden. Hebben die nog genoeg profiel? Zitten er geen barstjes of schuurtjes in? En hoe staat het met de spanning van de banden? Is die goed? Dat draagt bij aan uw rijplezier en de afstand die u kunt afleggen.

4. Geef uw scotmobiel een wasbeurt

Na een lange winter stilstaan, kan uw scootmobiel wat stoffig zijn geworden. Geef uw scootmobiel een poetsbeurt. Haal even een vochtige doek over uw voertuig, zodat die er weer op en top uitziet. Overigens draagt een goed onderhouden scootmobiel bij aan een langere levensduur.

5. Vergeet uw regenkleding niet

En hoewel het zonnetje weer vaker schijn en de temperaturen omhoog gaan, kan een onverwachte regenbui u altijd overvallen. Neem daarom altijd regelkleding mee. Kies het liefst voor een goed ademend, winddicht en regenbestendige bovenkleding. Natuurlijk biedt een speciale regenponcho ook bescherming tegen een onverwachte bui.

6. Trek warme kleding aan voor lange ritjes

Ook in het voorjaar is het goed u warm te kleden als u een lange rit of bijvoorbeeld een scootmobieltocht maakt. Want, als u rijdt zit u lange tijd stil en dan kunt u het koud krijgen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld ook een schootkleed gebruiken om warm te blijven.

7. Hulp bij pech geregeld?

Heeft u een pechhulpverzekering? Dat kan handig zijn wanneer u lange tochten gaat maken. Dan bent u ervan verzekerd dat u wordt geholpen als u met de scootmobiel langs de weg komt te staan.

9. Neem uw mobiel mee

Maakt u een toertocht met uw scootmobiel? Laat dan anderen weten dat u eropuit trekt. En… vergeet niet uw smartphone, opgeladen uiteraard, mee te nemen. Zo kunt u altijd een bekende, familielid, pechhulpservice en dergelijke bellen.

 

Wilt of kunt u uw scootmobiel niet zelf onderhouden?

Wij beschikken over een eigen werkplaats, eigen monteur, dus de reparaties zijn snel en vakkundig klaar!

Waar wordt uw scootmobiel bij ons op gecontroleerd?

Op scheurtjes en slijtage aan de banden. Ook worden alle mechanische en elektrotechnische onderdelen gecontroleerd en worden schroeven en montagepunten opnieuw goed vastgedraaid. Ook  worden de accu’s voor u getest.

U kunt van te voren bij ons een afspraak maken, lukt het u niet om bij ons langs te komen, maken we met u een afpraak om de scootmobiel op te halen.