Advies nodig?
(0523) 680 569

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een rollator?

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een rollator?

Er zijn een paar belangrijke zaken waarop u moet letten bij het aanschaffen van een rollator.

U kunt de juiste hoogte van een rollator berekenen door op de grond te gaan staan met uw armen loshangend naast uw lichaam. Door de afstand tussen de pols en de grond te meten, bepaald u de ideale hoogte voor de handvatten van een rollator.

  • Gebruik binnenshuis:

Als u de rollator binnen wilt gaan gebruiken is het verstandig om rekening te houden met breedte van de deuropening. Een rollator kan er misschien wel doorheen, maar het is aan te raden om wat centimeters speling te houden. Daarnaast adviseren wij vaak om voor binnen een binnenshuis rollator  of een wat kleinere rollator te nemen, omdat deze gemakkelijker te parkeren is in uw woning.

  • Gebruik buitenshuis: 

Als u een rollator wilt aanschaffen voor gebruik buiten de deur, dan is het aan te raden om in iedere geval een rollator te nemen met grote wielen. Grote wielen zorgen er namelijk voor dat u gemakkelijker over oneffenheden op de ondergrond kunt rijden. Daarnaast is het aan te raden om een rollator uit te kiezen die is voorzien van schokbrekers. Dit is niet vereist, maar het verhoogd wel het comfort tijdens het gebruik.

  • Extra accessoires:

Extra accessoires zijn niet vereist bij de aanschaf van een rollator, maar het is wel handig om er bij de aanschaf rekening mee te houden. Zo zit er bijvoorbeeld bij sommige rollators standaard een stokhouder op de rollator of is hij later nog bij te bestellen.

klik hier om naar de rollator pagina te gaan