Advies nodig?
(0523) 680 569

Tips voor het behoud van uw scootmobiel accu’s!

Tips voor de accu’s van een scootmobiel

We krijgen regelmatig de vraag van klanten die en scootmobiel hebben gekocht over het opladen, de capaciteit tot de levensduur van de accu. Wij hebben hieronder voor u een paar weetjes over accu’s voor scootmobielen op een rijtje gezet:

  • Laadt de accu’s van een scootmobiel nooit maar eventjes op. Het is belangrijk dat u altijd de laadcyclus af maakt. Verwijder de lader pas als de accu’s helemaal volgeladen zijn! U kunt dit zien als de acculader aangeeft dat de batterijen vol zijn.
  • U krijgt bij aanschaf van uw scootmobiel altijd een lader om de scootmobiel weer op te laden, gebruik deze dan ook voor uw scootmobiel. Ga geen andere lader gebruiken dan dat u bij uw scootmobiel gekregen heeft.
  • U mag uw scootmbiel elke avond aan de oplader leggen. De accu’s kunnen zich niet overladen en voor het behoud van de accu’s is het goed om ze regelmatig te laden.
  • Het weer heeft ook te maken met de capaciteit van de accu’s. Heeft u veel tegenwind of is het erg koud buiten, dan zou u minder ver kunnen rijden met de accu’s dan wanneer het wind stil is of de zon schijnt. Houd hier dus rekening mee als u onderweg bent.
  • Uw rijstijl beïnvloed ook de capaciteit van de accu’s. Rijd u bijvoorbeeld veel op onverharde wegen en trekt u regelmatig fel of moet u vaak stoppen. Dit zijn allemaal punten waardoor u minder ver met uw scootmobiel zal kunnen rijden, dus hoe constanter uw snelheid, hoe beter het is voor uw accu’s
  • In de winter zal u minder gebruik gaan maken van uw scootmobiel, zorg dan dat deze opgeborgen wordt in een vorstvrije ruimte, laad wel de accu’s op. Dat is voor het behoud van de accu’s.
  • Hoelang de accu’s ongeveer mee gaan, is lastig te zeggen en te bepalen.

Zou u graag willen weten wat de capaciteit van uw accu’s is. Wij beschikken over een ruime garage in het pand, waar wij uw accu’s kunnen doormeten. Voor meer info 0523-680593!