Advies nodig?
(0523) 680 569

Scootmobiel winter klaar maken?

Scootmobiel winter klaar maken

De winter staat voor de deur, hoe komt u met uw scootmobiel probleemloos de winter door? Wij hebben voor u een paar handige tips op een rijtje gezet om uw scootmobiel winterklaar te maken. Het zou namelijk zonde zijn dat u door regen of sneeuw plotseling stil komt te staan.

Waar kunt u op letten:

  • Banden winterklaar: Het is heel belangrijk dat u met uw scootmobiel grip heeft op de gladde wegen. Het is daarom belangrijk dat u de profieldiepte en de bandenspanning van de scootmobiel controleert. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor meer grip, maar ook voor zo min mogelijk rolweerstand. Het voordeel hiervan is dat de scootmobiel minder hard hoeft te werken en zo de accu langer mee gaat.
  • Winterklaar check: u kan bij ons terecht om uw scootmobiel helemaal na te laten kijken. Wij beschikken over een eigen werkplaats, eigen monteur, dus de reparaties zijn snel en vakkundig klaar! Waar gaan we naar kijken tijdends de wintercheck: Op scheurtjes en slijtage aan de banden. Ook worden alle mechanische en elektrotechnische onderdelen gecontroleerd en worden schroeven en montagepunten opnieuw goed vastgedraaid. De accu’s worden getest op bakbreuk, lekkage en capaciteit.
  • Wist u dat de accu eerder leeg is bij lage temperaturen. De capaciteit van de accu kan hier enorm van afnemen, zeker bij wat oudere accu’s. Dit betekent dat u met een opgeladen accu minder ver kunt rijden dan in de zomer.

Klik hier voor het hele artikel.